Hangi Kiyafet ile Hangi Canta?

Hangi Kıyafet İle Hangi Çanta Takılır ?

Çantalar, kombinimizi tamamlayan en önemli aksesuarlardır. Çanta seçimi doğru yapılmadığı zaman kombinimiz gölgede kalabilir. Yazlık elbiseler için daha renkli ve desenli çantalar seçilirken, kışın daha koyu renkleri tercih ettiğimiz için çanta da renk kullanımından kaçıyoruz. Dış giyimde de kaban ve montlarımız da kahve, gri, siyah, lacivert gibi renkler kullanıldığı için çantaları da aynı oranda o renkler üzerinden satın almaya çalışıyoruz. 

Elbiseye Uygun Çanta Nasıl Seçilir ?

Mevsime göre yapılan kombinler değişkenlik gösterdiği için çanta kullanımı da değişmektedir.  Elbiseye uygun çanta seçimi yaparken zaman zaman zorlansakta bize yol gösterici her zaman seçtiğimiz kıyafet ve ayakkabılardır.

Kısa Elbise – Çanta Kombini

İlkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez ürünleri kısa elbiselerdir muhakkak. Yazın enerjisi tek parça elbiseler ile buluşunca da kendimizi her zamankinden daha keyifli hissederiz. Kıyafet seçiminden sonra en dikkat edilen kombinlerin bir numaralı tamamlayıcısı tabi ki çantalardır. Özellikle kısa elbiseleri yaz aylarında sıklıkla tercih ettiğimiz için renk konusunda da oldukça cömert davranıyoruz diyebiliriz. Renk skalamız genişledikçe kullanacağımız ürünlerinde çeşitliliği artmaktadır. Diz üstü elbiselerle rengarenk zincir askılı çantalar, sırt çantaları ve hatta gidilecek mekana göre portföy çantalar kullanılabilir. Mevsim kış ayı da olsa kısa elbiseler tercih edildiğinde boyutu daha küçük çantalar tercih edilmelidir. Vücut tipine göre çanta seçimi de kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

Uzun Elbise – Çanta Kombini    

Uzun elbiseler, her mevsimin kurtarıcısı olarak biz kadınların dolabında mutlaka vardır. Yaz kış demeden en kolay kombini belki de uzun elbiselerle yapmak mümkün. Eğer sade yırtmaç detaylı bir elbise giydiyseniz renkli veya gösterişli bir portföy çanta ile kombininizi hareketlendirebilirsiniz. Tam tersi hareketli bir elbise tercih ettiyseniz daha sade bir çanta kullanarak cool veya romantik bir görüntüye sahip olabilirsiniz.  

Daha spor bir şıklığa sahip olmak istiyorsanız, boyutu daha büyük çantalar, sırt çantaları kullanılabilir. Giyilen kıyafetin kumaşına ve formuna göre çanta seçimi oldukça önemlidir. Şifon ve kabarık uzun elbiselerde mutlaka küçük boyutlu çantalar kullanılmalıdır. Bunun yanında tercih edilen elbise ve çantanın deseni de önemlidir.

Abiye Elbise – Çanta Kombini

Biz kadınların en önemli aksesuarlarından ve en çok kullanılan ürünlerinden biri şüphesiz çantadır. Fakat bazı özel günler vardır ki; kıyamadığımız, dolabımızda kullanılmayı bekleyen birkaç özel parça vardır. Özellikle düğün ve davet sezonlarında abiye elbise ve çanta uyumu oldukça önemlidir. Taşlı, simli, pullu… Abiye kıyafetlerle çanta konusunda abartıya kaçmak serbest. 😊

Çanta seçimi tabi ki giyilen abiyeye ve organizasyona göre seçilmelidir. Abiye kıyafetler yeteri kadar iddialı parçalardır fakat bu iddiayı tamamlamak için en önemli aksesuar çantadır Simli, taşlı, büyük veya küçük. Genelde abiye elbiselerle clutch veya portföy çantalar tercih edilir. Elbise ve çanta seçiminde dengeyi ve uyumu sağlamakta da fayda var tabi ki… Seçtiğimiz çantanın formu, kullanılan materyalleri de göz önünde bulundurmak gerekir.

Çanta - Triko Kombini Nasıl  Yapılır ?

Triko ürünlerini genelde sonbahar/kış aylarında tercih ettiğimiz için seçilen çantalar da doğal olarak sonbahar ve kış aylarına uygun oluyor. Kahvenin, yeşilin ve sarının her tonunu triko kazaklarda, elbiselerde görmemiz mümkün. Triko sonbahar mevsiminden ilkbahar mevsimine kadar genelde tercih edildiği için çantalarda buna uyumlu olarak bu renkler aralığında seçiliyor. Triko günlük tarzdan ofis stiline ve özel gün kombinlerine kadar geniş yelpazede kendini gösteriyor. Triko modellerle kombinlenecek çanta, ayakkabı gibi aksesuarların uyumlu olması önemli noktalardan birisidir. Marie Claire çantanın triko ile uyumuna buradan bakabilirsin.

Spor Kıyafetlerle Çanta Nasıl Kombinlenir ?

Hem stil sahibi hem de rahatlığına düşkün kadınlar için spor giyinmek kuşkusuz en çok tercih edilen tarzlardandır. Tarzımızı oluştururken en önemli tamamlayıcılardan biri çantadır. Spor kıyafetlerle sırt çantaları, torba çantalar ve boyutu büyük çantalar tercih edilebilir. Yaptığınız kombine göre starınızın çanta olmasını istiyorsanız; kıyafetinizin aksine çantanızın rengini, modelini veya desenini göz alıcı hale getirebilirsiniz. Özellikle spor kıyafetlerle büyük boy çantalar tercih edebilirsiniz. Büyük çantalar hem görünüş hem de kullanım açısından da avantaj sağlayabilir.  

Çanta – Kaban Uyumu Nasıl Olmalıdır ?

Kış yüzünü gösterdi. Kabanlar, montlar dolapta yerini almaya başladı. Yaz boyunca rengarenk kullandığımız parçalar, kışın biçim değiştirerek yine karşımıza çıkıyor. Stilimizi tamamlamak için çanta ve palto renklerinin uyum içerisinde olması oldukça önemlidir.

 

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.