Kombinlerde Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?
Her kadın, güne başlarken makyajından ayakkabısına ve kıyafetine kadar uyumlu ve tarz olmak ister. Bu sebeple, kombinlerimizi hazırlarken renk uyumuna dikkat etmeliyiz.
Kombinlerde renk uyumu
Tabii bunun yanı sıra ten rengimiz en önemli noktalardan biridir. Fakat, birçok kadının yaptığı yanlışlardan biri de ten rengini bilmeden alışveriş yapmak. Önce ten rengimizi tanımalı ve alacağımız şeyin renk tonunu ona göre belirlememiz gerekir.
Kombinlerimizi yaparken ten rengi önemlidir
Kıyafette renk uyumu neden önemlidir? Sorusuna gelecek olursak; doğru renk kombinleri bulunduğumuz ortamda bizi hem çok daha iyi hissettirir hem de dikkat çekici olabilir. Aynı tonlar üzerinden kombin yapmak kolay ve her zaman iyi hissettireceği gibi kontrast renklerle de şık görünmek oldukça mümkündür. Sıcak-soğuk renkleri kullanarak bütünsel bir şıklık elde edebiliriz.  Zıt renkler daha dikkat çekici ve etkileyici olabilir. 

Siyah, Beyaz ve Gri Nasıl Kombinlenir?

Renkler arasındaki en asil en klasik ve en kurtarıcı renktir siyah. Her kadının dolabında banko bulunan siyah renk sadece kadınlar için değil erkeklerin de vazgeçilmez bir parçasıdır. Siyah renk her tarz için geçerlidir. Sokak stili, ofis stili, düğün, davet gibi organizasyonlarda sıklıkla tercih edilen bir renktir.
Kombinlerde siyah renk
Siyah da beyaz renk gibi diğer tüm renklerle uyum içinde kullanılabilecek bir renktir. Tüm vücut hatlarını kamufle eden siyah renk; kilolu ve risk almayı sevmeyen kadınlar için vazgeçilmez haline gelmiştir. Sıcak renkler olan sarı, turuncu, kırmızı gibi renklerle meç edildiğinde enerjisi yüksek bir kombin yapmak mümkündür.
Beyaz renk kombin önerileri
Diğer renklerle kombinasyonu en kolay renklerden biri de beyazdır. Beyaz renk tüm renklerin içinde barındırmasından ötürü yanında gelecek her renkle bir bütünlük sağlar. Temizliği yansıtan bir renk olduğundan saf ve mütevazı görünümü oluşturur. Renk skalasından tüm renklerle kolayca kombin yapılabilen beyaz renk her zaman şıklık yaratacağı anlamına gelmez. Kamufle özelliği bulunmayan bir renk olduğu için genelde kilolu kişiler tarafından uzak durulan bir renktir. Genelde kilolu kişiler tarafından uzak durulan bir renktir. 
Gri renk kombin önerisi
Kıyafet seçimlerinin en vazgeçilmezi gri renktir. Genel olarak spor parçalarda tercih etmeye alışkın olduğumuz renktir. Gri ile uyumlu renkler yaz/kış severek kullandığımız ve vazgeçilmezler arasında olan gri renk nötr bir renk olduğu için diğer renklerle kombinlemesi daha kolaydır.   

Mavi Tonlarıyla Uyumlu Kombin Önerileri

Renkler çoğu zaman bize karşımızdaki kişi ile ilgili fikir verir. Mavi renk berraklığı temsil ettiği için kadınlar tarafından tercih edilen bir renktir. Bahar sezonunun trend renklerinden biri olan mavi; pembe, turuncu, sarı gibi sıcak renklerle kombinleri oldukça göz alıcı hale gelebilir.
Mavi renk kombini
Bebe mavisi ilkbahar yaz aylarında genelde en çok tercih edilen mavinin en güzel tonudur. Lacivert ile uyumlu renkler çağla yeşili, gri, turuncu, açık sarı, kırmızı ve beyaz renkler çok güzel uyumlanmaktadır.

Kırmızı Tonlarıyla Uyumlu Kombin Önerileri

Kırmızı ana renkler arasında en yüksek frekansı olan renktir. Dikkat çeken bir renk olduğu için beraberinde daha minimal renklerle kombinleyebiliriz. Krem, bej, siyah, gri, taba rengi ile hoş kombinler yapılabilir. Canlı ve enerjisi olan kırmızı yaz aylarının en vazgeçilmez renklerindendir.  
Kırmızı Tonlarıyla Uyumlu Kombin Önerileri

Yeşil Tonlarıyla Uyumlu Kombin Önerileri

Yeşil tonlarıyla uyumlu kombin önerileri nelerdir? Doğayı temsil eden yeşil rengi doğru kombinlemek gerekir. Peki yeşil renklerle uyumlu olan tonlar hangileridir?
Yeşil renk kıyafet önerisi
Yeşil ve tonlarını genelde İlkbahar / Yaz aylarında tercih edilir. Kendi tonları ile güzel bir şekilde kombinlenebilir. Mint yeşili, su yeşili, açık koyu yeşil gibi birçok farklı tonu vardır. Beyaz, kahve ya da siyah ile rahat fakat ciddi bir görünüm elde edebiliriz.

 

Pembe Tonlarıyla Uyumlu Kombin Önerileri 

Modası hiç geçmeyen renklerden biri de pembedir. Pembe renk için kombin önerileri oldukça geniştir. Her tarzda her ortamda pembe ve alt tonlarını tercih edebilirsiniz. Pembe renk, romantizmi çağrıştırır. Bu renk için ton sür ton mutlaka denenmeli. 😊 Havalı bir geçiş sağlamak için pastel pembe tonlar oldukça uygundur.
Pembe kıyafet kombin önerisi
Pembe zaten kendi başına iddialı bir renktir. Eğer çok dikkat çekmek istemiyorsanız beyaz ile kombinleyip şık bir bütünlük sağlayabilirsiniz. Yeşil, Açık Yeşil, Gri, Turkuaz ve Mavi ise pembe ile başarılı şekilde kombinlenebilecek renklerdir.

Bordo ve Mor Kıyafetlerde Renk Uyumu Nasıl Sağlanır?

Bordo birçok rengin karışımından oluşmaktadır. Her kadının dolabında bordo bir parça kurtarıcı renk olarak mutlaka yer alır. Siyah ve gri ile sade şık bir görünüm elde edebiliriz. Bordo kombinlerde yumuşak geçişler için ise  hardal sarısı, pudra gibi renklerle birlikte kullanabiliriz.
Kıyafetlerde mor renk kullanımı
Gelelim mor renk kullanımına; Mor renk soğuk renkler arasında yer alır. Sert ve soğuk renklerle kombin yapmak sıcak veya pastel tonlarında ki renklere göre daha zordur. Mor ile uyumlu renkler için biraz daha özenli davranmak gerekir. Yanlış renk kombinleri ile göz yorucu ve dikkat dağıtıcı kombinler yapma riski bulunmakta. Siyahın mor ile buluşması abiyelerde ipeklerde kullanıldığında göz kamaştıran bir havası vardır. Mor rengi kendi tonları ile tonlayabiliriz, eğer ten rengimiz acıksa içimize açıktan koyuya doğru bir tercih yapmak bizi daha şık gösterecektir.

Kombinlerin Olmazsa Olmazı Çantalar

Kadınların en önemli aksesuarlarından biri çantadır. Modaya ilgi duyan her kadın için kombin ve çanta uyumu oldukça önemlidir. Biz kadınlar alışverişlerde en çok bütçeyi çantaya ayırırız. Şıklık bütünseldir. 
Kombin seçiminden sonra kadınların en fazla önem verdiği diğer konulardan biri de kıyafetlerinin en güzel tamamlayıcısı olan çantalardır. 
Marie Claire Çanta
Global bir marka olan Marie Claire Bags geniş model yelpazesiyle kadınlara kolaylık sağlıyor.  Düğün, davet, ofis şıklığı ve günlük kullanım için renk skalasının genişliği ile de kombinlerin en iyi tamamlayıcısı haline geliyor. Tüm yaş gruplarına  hitap eden Marie Claire Bags markası; şıklığı ve kaliteyi ön planda tutuyor. Hayatınızın her alanında kullanabileceğiniz modelleri sizin için tasarlıyor. Gerek spor gerekse maskülen, feminen, klasik gibi modelleri ile kıyafetlerinizin tamamlayıcı parçası halini alıyor. https://www.marieclairebags.com/ linkinden şıklığınızı tamamlayacak en özel ürünleri inceleyebilirsiniz.
 
 

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.