Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır?

Seyahat Çantası Nasıl Hazırlanır ?

Tatilin en keyifli kısımlarından biride tatil valizini hazırlamak olsa gerek. Biz kadınlar genelde ihtiyacın çok üstünde şeyler alıp valizi doldursakta temel ihtiyaçları karşılayan bir valiz hazırlamak her zaman daha faydalı olacaktır…

Seyahat Çantasında Olması Gerekenler 

Seyahat çantası denilince akla ilk gelen genelde tatil seyahatidir. Gelin biz tüm seyahatlar için çanta da olması gerekenlerin listesini size açıklayalım. 😊

İster uzun ister kısa bir seyahat olsun; kapıdan çıkarken herkesin 10 saniye kadar durup düşündüğü ‘’acaba bir şey unuttun mu’’ sorusudur. Siz bu soruyu sormayın diye çantanıza en temel malzemelerden oluşan listeyi sizler için derledik.  

Önemli Belgeler: Pasaport, kimlik, ehliyet, uçak biletleri öncelikli alınması gereken evraklardır. 

Kıyafetler: Seyahat çantasın da belki de en çok yer alan şey kıyafetlerdir. Kafa karışıklığına sebep olmaması için günlük kombinler şeklinde ayarlanıp valize konulması yerden tasarruf ettirebilir. Seyahatin uzunluğuna ve destinasyona göre kıyafet seçimi oldukça önemlidir. Pantolon, etek, yağmurluk, iç çamaşırları, çorap, kazak, tişört, elbise gibi hava koşullarına bağlı olarak yedek kıyafetlerin olması da tatil için avantaj sağlayacaktır.

Ayakkabı: Kombinlerinize göre alacağınız sınırlı sayıda ayakkabı hem yerden hem de kilodan tasarruf ettirebilir. Sandalet, spor ayakkabı, terlik…

Kişisel Bakım Malzemeleri: Diş fırçası, diş macunu, şampuan, tarak, deodorant, parfüm, vücut losyonu, makyaj temizleyici, ped, nemlendirici krem vb. gibi arttırılabilen bir kişisel bakım malzemeleri muhakkak unutulmamalıdır. 

Elektronik Eşyalar: Telefon şarjı, kulaklık, powerbank, usb… 

Diğer Seyahat Malzemeleri: Kitap, termos, ilaçlar, seyahat yastığı

Plaj Çantasında Olması Gerekenler

Kışın iş stresinden ve soğuk havalardan bunalanlar için yaz tatili koca bir yılın molası gibidir. Denize ve havuza giderken yanımıza alacağımız çanta da oldukça önemlidir. Hem taşıması rahat hem de tüm ihtiyaçları taşıyacak bir çanta avantajımız olabilir.😊 Plaj çantasına almamız gerekenleri şöyle sıralayabiliriz.   

Güneş gözlüğü: Yazın en çok etkilenen yerlerimizden biri belki de gözlerimizdir. Özellikle güneşin zararlı ışınlarından korunmak için ve kaz ayaklarından rahatsız olanlar için güneş gözlüğü olmazsa olmazdır.

Plaj Kıyafetleri: Plaj çantasında öncelikli olarak bulundurulması gereken eşyalardan biride deniz kıyafetleridir. Islak durmaktan rahatsız olanlar için yedek mayo ve bikini olması gerekenler arasındadır. 

Kremler ve Yağlar: Kadınların en çok hoşlandığı şeylerden biride bronz bir tene sahip olmaktır. Kısa veya uzun tatillerde farketmeksizin yapılan aktivitelerden biride güneşlenmektir. Güneşin dik açıyla gelen saatlerinde dermakoloğunuzun tavsiyesi ile yüksek koruyuculu kremler kullanmak cildinize zarar vermemesi için oldukça önemlidir.

Şapka ve Aksesuarlar: Deniz veya havuz kenarında şemsiye altında oturmaktan sıkılanlar için şapka kurtarıcı bir parçadır. Oldukça sıcak havalarda telefonu elimizde taşımakta rahatsız verici olabilir. Fazla ısı telefon,tablet gibi teknolojik aletlerimize de zarar vereceğinden, çantada muhafaza etmek en uygun olanıdır.  

Havlu: Plaj kenarında ihtiyaç duyulan şeylerden biri de havludur. Baş ve vücut havlusu çantada olması gerekenler arasındadır. Şezlonga sermek için yedekli taşımakta fayda var. 😊

Tercih Edilebilir Diğer Parçalar: Deniz kenarında en güzel aktivitelerden biri de kitap okumak veya müzik dinlemek olabilir. Bunun için yanınızda bulunduracağınız kitap, dergi, gazete ve kulaklık çantanızın bir gözünde bulundurmanızda fayda var. 😊 

Seyahat Makyaj Çantasında Olması Gerekenler

Güzelliğine önem veren kadınlar için makyaj çantası her daim yanlarındadır. Özellikle seyahat çantalarında; tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek, çok bölmeli bir makyaj çantasının olması bize kolaylık sağlayabilir. Tatilinizin uzunluğuna göre yanınıza alacağınız makyaj malzemeleri değişiklik gösterebilir. Eğer deniz tatili yapıyorsak çok çeşitli malzemeye gerek duyulmayabilir. Makyaj çantalarımızı buradan inceleyebilirsiniz.

 

Kapatıcı veya Fondöten: Özellikle yaz mevsiminde güneş lekelerinden kurtulmak için ana malzeme diyebilir. Cilt tonunu eşitlemek için hafif yapılı bir kapatıcı hayat kurtarır. 😊

  • Rimel ve Göz Kalemi: Gözlerinizi ön plana çıkarmak için tatillerin vazgeçilmezi akşam yemeklerinde daha çarpıcı bakışlar için makyaj çantasında bulunması gereken diğer önemli malzemelerdir.
  • Far Paleti: En az 4 renkten oluşan bir far paleti seyahatlerde daha canlı ve dinamik görünmenize yardımcı olacaktır.
  • Dudak Kalemi ve Ruj: Makyajınızın tamamlayıcısı soft veya koyu renkli bir ruj makyaj çantanızda olmasında fayda var.

Seyahat Sırasında Hangi Çanta Kullanılmalı ?

Seyahate çıkarken her zaman her şeyi yedekleme ihtiyacı duyarız. Kısa seyahatleriniz için valiz yerine; geniş hacimli sırt çantası veya omuz çantası kullanım kolaylığı sağlayabilir. Seçilecek çantanın sağlam ve kaliteli malzemeden yapılmış olması, uçak veya otobüs gibi ulaşım araçlarında bagaj sırası beklememenize ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.