Trençkot Nasıl Kombinlenir?

Trençkot Ne Zaman, Nasıl Giyilir ?

Modası hiç geçmeyen her kadının gardırobun da olan veya olması gereken bir ürün varsa o da trençkottur. Özellikle mevsim geçişlerinde sıklıkla kullandığımız trençkot, kombinimizi tamamlayan en güzel parça olabiliyor. Zamansız ve mevsim koşullarına uygun giyildiğinde; kombinlerimize maskülen, güçlü ve daha dinamik bir hava kattığını söyleyebiliriz.  

Trençkot Nedir?

Kötü hava şartlarından korunmak için tasarlanan trençkotlar, ilk olarak asker giysisi olarak kullanıldı.  Dünya Savaşlarından sonra Hollywood yıldızlarının trençkot giymesiyle de moda dünyasın da vazgeçilmezler haline geldi. Günümüzde ise en çok kadınların tercih ettiği Trençkotlar Sonbahar/Kış mevsimlerinde tercih ediliyor. Rüzgardan, yağmurdan koruma sağlarken aynı zamanda şıklığı ile ön plana çıkıyor.

Trençkot Nasıl Kombinlenir?

Vücut tipinizi tanıyorsanız trençkot kombinlemesi kumaş çeşitliliğinden dolayı oldukça kolaydır. Minyon bir yapıya sahipseniz geniş yakalı trençkotlar tercih edilebilir. İşlevsel bir parça olduğu için etek, jean, elbise, tulum gibi değişik seçeneklerle kombinlemesi oldukça kolaydır. Hatta son dönemlerde abiye kıyafetlerle bile kombinlemeler görüyoruz. 😊 

Renge ve Desene Göre Trençkot Kombinleri

Trençkotlar hemen hemen her mevsim zamansız ve zahmetsiz bir şıklık yaratır. Çeşitliliği ile her stile uygun trençkotlar bulunmaktadır.  

Siyah bir trençkot dolabınızın kurtarıcı bir parçasıdır. Genel olarak rüzgarlı ve yağmurlu havalar da tercih edilse de; ofis stiliniz için her türlü kombininizin tamamlayıcısı olabilecek türdendir. 

Beyaz bir trençkot ise kullanım alanı dar olmasına rağmen aksesuarlarla örneğin şık bir çantayla tamamlandığında şık bir bütünlük oluşturacağından tercih edilenler arasındadır. 

Gri tercih edilen trençkotlar spor kombinlerle havalı bir tarz yaratırken lacivert renkteki trençkotlar ise jeanlerle, spor ayakkabılarla ve açık renk Serena Postacı Çantasıyla oldukça şık bir görüntü yaratmaktadır. 

Bej ve kahve tonlarında ki trençkotlar klasikleşmiş bir renk olduğu için genelde sonbahar/ilkbahar aylarında tercih ediyoruz. Model ve renk çeşitliliği sebebiyle kadınların tüm vücut tiplerine, boylarına, ten renklerine göre oldukça geniş skalada seçenekler bulunmaktadır.

Kumaşa Göre Trençkot Kombinleri

Kadın ve erkek modasının vazgeçilmez parçalarından biri olan trençkotlar, genelde mevsimlik olarak kullanılan en gözde parçalardandır. Gece ve gündüz kullanımı için uygun olan trençkot sadece sonbaharda değil kumaş çeşitliliğinden dolayı her mevsimin gözdesi olabilir. 😊 Süet bir trençkot daha kış aylarında tercih edilirken atkı, bere gibi kışlık aksesuarlarla kışın sert rüzgarından korunabilirsiniz. Deri bir trençkot seçimi ise yağmurlu havalar için en uygun parçalar arasındadır. Kışın sert rüzgarı bizi savunmasız bırakmaması için tercih edilen deri trençkot hava koşullarından bizi koruyabilir. Nubuk bir trençkot seçimi ise yağmursuz havalar için uygunluk gösterebilir. Asil bir görüntü yaratan nubuk kumaştan seçilen trençkot daha havalı görünmenizi sağlayabilir. 😊 Çeşitli çantalarla kombininizi daha kullanışlı ve şık bir hale getirebilirsiniz. 

Trençkot Ne Zaman Giyilir ?

Trençkot hangi mevsimlerde giyilir? Bu sorunun cevabı herkesin ilk aklına gelen Sonbahar mevsimi olarak bilinse de, aslında trençkotun kumaşına göre değişkenlik göstermektedir. 

Dışı nubuk içi astarlı bir trençkot yağmursuz rüzgarlı bir havada giyilirken, dışı deri bir trençkot ise çok sıcak tutmamakla birlikte yağmur havalarda tercih edilebilir. Herkesin bildiği gibi mevsimlik olarak giyilen trençkotlar genelde sonbahar ve ilkbahar aylarında tercih edilir. Kendine has bir tarzı olan trençkotlar çizme ile giyildiğinde kışın, spor ayakkabılar ile tercih edildiğinde ilkbaharda giyilebilir hale gelmektedir. Zamansız bir parça olan trençkotlar tüm kıyafet çeşitleriyle uyumlu olduğundan kombinlemesi en kolay parçalardan biridir. Tabi ki yazın kavuran sıcaklarında ve kışın kar yağışların da giymek pek mümkün olamayacağından ara mevsimler için oldukça uygun bir dış giyim ürünüdür. 

Trençkot Nasıl Pantolon İle Giyilir ?

Dış giyim ürünlerinden biri olan trençkot her kadının dolabında olması gereken başlıca parçalardan biridir. Peki trençkotu hangi parçalarla giymek daha doğru olur? Çabasız ve zahmetsiz bir şıklık arıyorsak dar bir jean pantolon ve oversize bir tişört ve büyük spor bir çanta ile kombinlemek elbette doğru bir karar olacaktır. Tabi ki bitmedi…😊 Ofis şıklığı yaratmak için cigarette pantolon, şifon bir bluz ve stiletto ayakkabılarınız ile kombinleyeceğiniz trençkot sizi ofisin en havalı kadını yapabilir. 😊

Çeşitliliği çok fazla olan oversize bir trençkot sizi daha sportif gösterirken; günlük şıklığı yakalamak içinde orta boy, uygun renkte bir trençkot kombininize uyum sağlayacak ve size günlük rahatlığı sağlayacaktır.  

Trençkot Nasıl Etekle Giyilir ?

Günlük hayatta çok sık etek giyen biriyseniz eğer soğuk ve rüzgarlı günlerde trençkot tam size göre bir seçenek olacaktır. İster mini, ister kalem etek tercih edin, üstünüze alacağınız trençkot sizi oldukça havalı gösterecektir.  Etekle tercih ediyorsanız eğer eteğinizin boyuna dikkat etmeniz gerekecektir. Aksi takdirde trençkottan daha uzun bir etek sizi kötü bir proporsiyonda gösterebilir.  

Trençkot İle Ayakkabı Uyumu

Vücudunuza en yakışan trençkotu aldıktan sonra sıra doğru kombinlemeye gelmiştir. Kombinlerin en önemli tamamlayıcılardan biri ayakkabılardır. Spor-şık kombin yapmak istiyorsanız jean ile sivri burun stiletto ve üstünüze alacağınız bir trençkot kombinleyebilirsiniz. Daha günlük spor bir kombin tercih ediyorsanız beyaz spor ayakkabılar ile mükemmel uyumu sağlayabilirsiniz. 😊Trençkotların çeşitliliği ile spor kombininden gece kombinine kadar tüm alternatifler kullanılmaya uygundur.

Trençkot İle Hangi Çanta Takılır ?

Kadınların sona ermeyecek ihtiyaçlarından biri de çantadır. Her kombine uygun, her renkten çantalarımız muhakkak mevcuttur. Trençkotların çeşitliliği sebebiyle her tarza, stile uygun seçenekler bulunabilir. Şıklığından ödün vermek istemeyen aynı zamanda da rahatlığına düşkün kadınlar için sırt çantaları ile kombinleyebilir, gündüzden geceye dışarıda vakit geçirenler için küçük postacı çantayla trençkot uyumunu yakalayabilirsiniz. Trençkot’un en çok yakıştığı mevsim Sonbahar da; kahvenin her tonuyla daha özgür ve güçlü bir görünüme sahip olabilirsiniz. 😊 Kombininizi çanta ile taçlandırmak isteyenler için oldukça geniş renk ve model seçenekleriyle de şıklığı yakalayabilirsiniz…

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.