Çantaların Uzun Süre Kullanılabilmesi için Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çantaları Nasıl Uzun Ömürlü Kullanabiliriz? 

Kadınların en vazgeçilmez aksesuarı kuşkusuz çantalardır.

Çanta bakımı kolay gibi gözükse de doğru ve özenli kullanılmadığı vakit ömrü kısalabilir. Severek aldığımız çantaların ömrünü uzatmak için doğru kullanım ve doğru muhafaza etmek oldukça önemlidir. Tüm çantaların görünümünü korumak için düzenli olarak temizlemek gereklidir. Çantalar kumaşlarına göre değişiklik gösterse de deri çantalar; 

-Hafif nemli bir bezle küçük dairesel hareketlerle silinmelidir.

-Alkol, kolonya, tiner, deterjan gibi kimyasal maddeler asla temas ettirilmemelidir.

-Elde veya çamaşır makinesine atılarak yıkanmamalıdır.

-Direkt Güneş ışınına veya ısıya maruz bırakılmamalıdır. 

Çantalarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız imkanlar dahilinde yukarıda ki maddelere uymanızda fayda var.

Kozmetikleriniz İçin Makyaj Çantası Kullanın

Kadınlar olarak vazgeçilmezlerimizden biride makyaj malzemeleridir kuşkusuz. Düğünlerde, davetlerde, ofiste çantamızda mutlaka birkaç parça makyaj malzemesi taşırız. Severek kullandığımız çantaların içerisine fondöten ya da pudraların dökülmesini istemeyiz. Bunun için makyaj çantası kullanımı oldukça önemlidir. İstenmeyen kazalardan bizi kurtarırken aynı zamanda taşıma kolaylığı da sağlar. Özellikle krem ve bej rengi çanta temizliği oldukça önemlidir. Dökülen kimyasal sıvılar deride kalıcı hasarlar bırakabilir.

Çantanızın Solmasını Engellemek için Güneşten Koruyun

Deri çantalar için dikkat etmemiz gereken diğer hususta çantanın direkt olarak Güneş ışınlarına maruz bırakılmaması. Deri çantaları uzun süre yakıcı Güneş ışınlarına ve ısıya maruz bırakıldığında çantada deformasyonlar ve renk atmaları oluşacaktır.

Çantanızı Saklamak için Çanta Toz Torbasını Kullanın

Çantaları muhafaza etmenin diğer bir yolu da toz torbalarında saklamaktır. Çanta toz torbası çantayı hem Güneş ışınlarından hem de zaman zaman oluşan nemden korur. Çantaların formunu bozmadan korumanın en verimli yolu içini renksiz kağıtlarla doldurup muhafaza etmektir.

Çantaları saklamak için en doğru yöntem ise yer sıkıntınız yoksa kağıt ile doldurulmuş toz torbalı bir şekilde yan yana dizmektir.

Çanta Astarı Kullanın

Teknolojinin gelişimi ile birlikte tekstil ve aksesuar alanları da çeşitleniyor. Değişen ve gelişen moda dünyasında zevklere hitap etmenin yanında dayanıklılık ve uzun ömürlü kullanım da önemli unsurlar arasında yer alıyor. Çanta da kaliteyi kullanılan deri ile iç astar belirliyor. Çantalarda iç astarın kullanımı oldukça önemlidir. Çantanın yapısına, boyutuna göre hareket edilmeli kapasitesinden daha fazla eşya koyularak yüklenilmemelidir. Kesici aletler koyulmamalı, çantanın hem içini hem de formunu korur. Çantalarda ki iç astar çantanın kalitesini de ortaya koyar.

Bozuk Para ve Kartlara Dikkat

Çantalarımızın uzun ömürlü olmasını istiyorsak dikkat etmemiz gereken konulardan biride çantaya alelade atılan bozuk para, anahtarlık veya kartlar gibi kesici olabilecek malzemeler… Çantamız özellikle yumuşak deriyse, bu gibi durumlarda çanta derisinin soyulması, astarda yırtılmalar gibi tatsızlıklar olabilir. Bunları önlemek ve çantayı daha sağlıklı kullanmak adına dikkat etmemiz gereken hususlardan biridir.

Sağlıklı ve Kaliteli Çantalar Kullanın

Çanta bakımının önemi kadar çantanın kalitesi ve kullanılan malzeme de o derece önemlidir. Biz kadınlar belki de en çok bütçeyi çanta aksesuarına ayırıyoruz. Sizi karmaşadan kurtaracak tüm ihtiyaçları karşılayacak geniş yelpazesi olan Marie Claire Bags ise daima yanınızda. Eğer siz de gecenin veya günün en şık’ı olmak istiyorsanız Marie Claire Bags’ten kombininizin en önemli tamamlayıcısı olan çantanızı vakit kaybetmeden seçin! Size en çok yakışan parlayan bir yıldız olmak…

 

Yorum yap

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.