Gelin Çantasında Neler Olmalı?

Düğün günü özellikle gelinler için en önemli, en telaşlı günler arasındadır. Tüm gözlerin gelin ve damadın üstünde olacağı önemli bir gündür. Günler hatta aylar öncesinden hazırlanırız. Yaşanacak tüm aksilikleri göz önünde bulundurarak kendimize bir çanta hazırlamamız gerekir. Heyecandan, aile bireylerinde oluşan tatlı telaştan bazı şeyler unutulabilir.

Gelin çantasında neler olmalı

Neden Gelin Çantasına İhtiyaç Duyulur?

Gelin çantasına neden ihtiyaç duyarız? Hep birlikte bir göz atalım. Düğün günü gelip çattığında olabilecek her türlü aksiliğe karşı bir düğün çantası hazırlamamız gerekir. Peki düğün çantası neden önemlidir?

Düğün günü yaşamak istemediğimiz aksilikler, telaştan unutulan eşyalar olmaması adına küçük bir çanta hazırlamakta her zaman fayda vardır. Hazırladığımız çanta tedbir amaçlı olsa da sorun çıkabilecek her türlü aksiliğe karşı önlem alabilir. Makyajımız bozulabilir, gelinliğimizde bazı dikiş gerektirecek durumlar oluşabilir veya baş ağrısı yaşayabiliriz. Bu gibi acil durumlarda düğün günü telaşa düşmek yerine gecenin tadını doyasıya çıkartabiliriz.  

Bir Gelinin Çantasında Neler Olmalı?

Gelin çantasında olması gerekenler nelerdir? Tabi ki öncelikli olarak o gün kullanılan makyaj tonlarında makyaj malzemeleri, gelinlikte olabilecek ufak lekelere karşı beyaz pudra, tarak ve saç spreyi, küçük bir havlu, oje ve aseton, günün ilerleyen saatleri için düz bir ayakkabı. Cep telefonu ve şarj cihazı, parfüm,. Acil durumlar için ise ağrı kesici, yara bandı varsa alerji ilaçları ve günlük ped. Çantada olması gerekenler genel itibari ile bunlardır. 

Gelin Makyaj Malzemeleri

Gelin makyaj malzemelerinin hangilerinin yanımızda olacağı o gün hangi tonlarda makyaj yapıldığı ile alakalıdır. En çok ihtiyaç duyacağımız malzeme kuşkusuz ruj’dur. Herkes ile selamlaşma ve tebrikleri kabul ettiğimiz için minik bir allık ve o gün kullandığımız parfüm en önemli yanımıza alacağımız malzemeler arasında olmalıdır. Tabi ki bu malzemelerin hepsini şık ve kaba durmayan kibar bir makyaj çantasında taşımamız önemlidir. O gün için özenle hazırlanmış her detay göz doldurabilir. Bu nedenle size önereceğimiz Marie Claire Bags’in birbirinden şık makyaj çantaları ile tanıştıralım sizi. 

İlaçlar

En telaşlı belki de en stresli günler arasında başta yer alabilir düğün günümüz. Tüm bu duyguları bir arada yaşadığımız tek günün kötü geçmesini istemeyiz tabi ki. Bu sebeple acil durumlar için tedbir amaçlı; ağrı kesici, yara bandı varsa alerji ilaçlarımız, sakinleştirici ve vitamin ilaçlarımızı yanımızda bulundurmakta fayda var. 😊

Tampon ya da Günlük Ped

Regl günümüz yaklaştıysa veya stresten oluşan herhangi bir akıntıya karşı yanımıza almamız gereken en önemli şeylerden biriside ped, tampon ve yedek çamaşırdır. Regl döneminde değilsek bile bazen stres anında regl günü gibi bir gün yaşayabiliriz. Bu gibi durumlarda zor durumda kalmamak için yanımızda ped bulundurmakta yarar olacaktır.

Leave A Comment

Please note, comments must be approved before they are published